De basis van ons vak is preventie

De basis van ons vak is preventie. Door de juiste mondhygiëne en voedingsgewoontes kunt u uw eigen mondgezondheid zo optimaal mogelijk houden. Zo min mogelijk (pijn)klachten en tandheelkundige behandelingen en een frisse schone mond zullen het gevolg zijn. Natuurlijk is ieders mond verschillend. Voor een op uw situatie afgestemd advies zullen wij eerst uw mond moeten inspecteren.

De basis van de mondverzorging

De basis van de mondverzorging is altijd tweemaaldaags tandenpoetsen met een fluoridetandpasta. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar elektrisch poetsen omdat uit onderzoek blijkt dat elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met een gewone tandenborstel.
Omdat een tandenborstel niet voldoende tussen de tanden en kiezen in kan komen is het voor de meeste mensen nodig aanvullend te reinigen met ragers, stokers of flossdraad. Daarnaast kunnen er specifieke middelen zoals bijvoorbeeld een spoelmiddel, een speciale tandpasta of tongreiniger aan te raden zijn. Tijdens onze behandelingen kunnen wij precies aangegeven welke mondhygiëneproducten voor u het meest geschikt zijn.

Voor meer algemene en betrouwbare informatie over mondhygiëne en mondgezondheid verwijzen wij u graag naar de website van het Ivoren Kruis (www.ivorenkruis.nl). U kunt daar veel folders lezen over uiteenlopende onderwerpen.

Onze ‘winkel’

Veel van de door ons aanbevolen hulpmiddelen voor mondhygiëne zijn bij de Mijdrechtse drogisterijen niet verkrijgbaar. Daarom verkopen wij veel van deze produkten, niet alleen aan onze patiënten, maar aan iedereen die er behoefte aan heeft. Onze prijzen zijn nooit duurder en vaak goedkoper dan de officiële verkoopprijzen. In principe is er op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur altijd een balieassistent aanwezig die u kan helpen.

Mondhygiëne